Причината е подготовката на града за Европейска столица на културата

Транспортно напрежение в Пловдив. Властите в града затвориха ключов булевард. Причината - подготовката за превръщането на Пловдив в Европейска столица на културата. Временната схема за движение в центъра на града ще е до 17 януари.

Ще забранят ли пиенето на бира на открито в "Капана"?

Голяма част от централния булевард „Цар Борис Трети Обединител”, който минава през идеалния център на града, от днес вече е затворен. В продължение на 20 дни движението по него ще е спряно и в двете посоки, така че автомобилите и автобусите на градския транспорт ще минават по заобиколни маршрути. Затварянето се налага заради изграждането на 25-метрова кула и на две огромни сцени за откриването на събитието Пловдив - Европейска столица на културата 2019.

Преграждането на пътя образува задръствания в центъра на града, което изнерви шофьорите. Автобусите по 12 линии не минават през центъра. Много от пътниците чакаха с часове напразно по спирките. Хората се оплакват, че няма никакво упътване за пътуващите.

Започват мащабни ремонти в Пловдив

От общината обясниха, че са създали необходимата организация за движение. В отсечката от кръстовището с  ул. "Цанко Дюстабанов" до ул. "Граф Игнатиев" до Тунела участъкът ще е напълно затворен. Идващите от север по булевард "Цар Борис Трети Обединител" ще имат достъп до Стария Пловдив, но не през тунела. От другата страна на затворения участък преминаването ще става до Патологична бременност.

Кръстовището ул. „Капитан Райчо“ – ул. „Леонардо да Винчи“ в посока бул. „Цар Борис III Обединител” ще се затвори с бариери, като ул. „Леонардо да Винчи“ в посока север към ул. „Света Петка“ временно ще бъде двупосочна – със забрана за спиране и паркиране. В посока юг няма промяна в организацията на движението.

Големият транспортен хаос се очаква да настъпи в първия работен ден след новата година.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни.  За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.