Анализ на Валерия Велева и Александър Владимиров

Очакваме много динамична година със заложени още в началото много новости. Това каза журналистът Валерия Велева в ефира на „Плюс-Минус. Коментарът след новините”.

„Посланието на президента трябва да носи някаква човещина, някакъв уют. Това слово влиза в дома на всеки човек, когато е на масата, когато пред него е чашата с шампанско, когато той иска да чуе една равносметка, но за постигнатото добро и за непостигнатото, но да се покаже някаква визия напред, някакъв коридор. Това не видяхме в речта на президента Румен Радев и именно заради това тя предизвика толкова силни критики”, коментира Велева.

Президентът Радев все повече и повече иска да изземе ролята на БСП като опозиция, смята журналистът.

Президентът: 2019-а ще бъде такава, каквато си я сътворим

Социологът Александър Владимиров 2019 година ще даде много отговори заради предстоящите избори. „Резултатите от изборите ще отговорят в голяма част на въпросите, които си задавахме непрекъснато през 2018 година”, каза той.

По повод на речта на президента Румен Радев социологът коментира: "Президентът категорично се заявява, че иска да бъде опозиция на сегашната власт, човек, който хем иска да бъде алтернатива, хем не го прави. Той не дава алтернатива, не задава посока, не дава решение”.  

Радев с речта си направи едно признание, смята Владимиров: „Точните му думи са корупционни скандали, а не разкрити корупционни престъпления. Това са скандали, които непрекъснато някой раждаше. Големият проблем на опозицията, която и да е тя, е, че тя се опитва да ражда скандали, които не лежат на нещо съществено и вярно. В над 90% от случаите скандалите, които се раждат лежат на нещо, което въобще не съществува”.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни.  За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.