Хаосът с електронните стикери продължава

Хаосът с електронните винетки продължава и тази седмица. Въпреки обещанията на министерството, все още няма яснота дали фирмата-изпълнител ще бъде глобена, а през деня на много от граничните пунктове нямаше терминали.

От „Български пощи” обещаха от утре системата да заработи. На този фон адвокати прогнозират нов хаос - този път с евентуалните глоби след заработването на системата.

Глосов: До края на януари ще могат да се купуват електронни винетки от над 4500 точки

От понеделник електронни винетки - и в търговските обекти

Основният проблем остава за хората, които влизат в България. На ГКПП „Кулата”, например, днес бяха монтирани няколко терминала, но хората все още са объркани.

Чужденците се озовават в параграф 22 - единственият изход бил да карат без винетка. Не разбирали езика, нямало и кой да им помага. Освен на „Кулата”, хората в Русе също останаха изненадани. В пощите нямало винетки.

От „Български пощи” обявиха за NOVA, че продажбата започва от утре. До края на седмицата това трябва да се случи и във всички предвидени търговски обекти.

Неясен остава въпросът дали ще получаваме глобите си за шофиране без винетка по електронната поща, както планират от АПИ. Към момента законът не позволява това, предупреждават адвокати. От Пътната агенция обещават, че системата тепърва ще се развива. Очаква се до 15 януари всички проблеми да бъдат изчистени.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.