Задържани са и тримата бегълци

Гонка по холивудски в Централна България. В продължение на 360 км полицията преследва рано тази сутрин трима души с автомобил. Двама от тях са задържани и са на 23 и 32 години, единият от тях е криминално проявен. Колата е спряна, след като на пътя са били разпънати шипове. Автомобилът не е собственост на никои от задържаните. Няколко часа по-късно полицията задържа и шофьора на автомобила 29-годишния Васил. В издирването му участваха около 20 полицаи и специално обучени кучета.

Задържан е старозагорският беглец

Главният секретар на МВР: Установена е самоличността на издирвания мъж от преследваната кола

Мъжете са били в казино в Стара Загоа. От там са тръгнали да излизат от града и не са се подчинили на даден сигнал "СТОП". Преследването е започнало от Стара Загора, продължило през Чирпан, където отново автомобилът "Пежо" не е спрял. След това са преминали през Пловдив, разклона за Карлово, Казанлък, околовръстния път и през селата в района. Колата е спряна между селата Ръжена и Ягода. 

Снимка: БГНЕС

 

Чут е изстрел, но не е ясно дали наистина е имало стрелба и кой е стрелял. На мястото, където са задържани двамата бегълци, има около 5 полицейски коли.  

Репортер: Георги Манев

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.