Израел пък съобщи за свалена ракета над Голанските възвишения

Сирийски официални медии съобщиха, че противовъздушната отбрана на страната е отразила израелски въздушен удар южно от столицата Дамаск, предаде Асошиейтед прес. Според държавната телевизия сирийската ПВО е попречила атаката да постигне целите си. 

Според сирийските държавни медии наскоро Израел е използвал ливанското въздушно пространство, за да удари дълбоко на сирийска територия, включително склад в района на международното летище на Дамаск. Израел рядко коментира подобни съобщения. По-рано този месец израелският премиер Бенямин Нетаняху обаче потвърди, че страната му е поразила стотици цели на Иран и Хизбула в Сирия, включително оръжеен обект преди две седмици.

Израел нанесе удари по цели близо до Дамаск (ВИДЕО)

Израелската система за противоракетна отбрана "Железен купол" е прехванала и свалила ракета, изстреляна по северната част на окупираните от Израел Голански възвишения, на границата със Сирия, съобщи израелската армия, цитирана от Ройтерс. В изявлението не се уточнява откъде е била изстреляна ракетата. Инцидентът стана малко след като Сирия обяви, че е отразила израелски въздушен удар в южната част на страната. 

По-късно в неделя Центърът за управление на националната отбрана на Руската федерация заяви, че сирийската противовъздушна отбрана е осуетила атака на четири израелски самолета срещу летище в Югоизточен Дамаск, предаде Ройтерс, като се позова на РИА Новости. Няма жертви и щети по летището.

"Силите на сирийската ПВО отразиха въздушна атака на израелските военновъздушни сили по международното летище Дювали в Югоизточен Дамаск", съобщи за журналисти центърът, цитиран от ТАСС. Според информацията "зенитно-ракетните комплекси "Панцир" и "Бук" са унищожили седем израелски ракети". Според центъра е отразена атака на израелски изтребители F-16.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.