Тя е родена с дефицит на бедрената кост и едното й краче е по-късо от другото

Хиляди българи помогнаха за лечението на малката Лора, която е родена с дефицит на бедрената кост и едното й краче е по-късо от другото. Момиченцето е оперирано успешно в САЩ. Родителите му изказаха благодарности към всички, които помогнаха на дъщеря им.

Операцията продължи повече от 7 часа, като по време на манипулацията докторът стабилизира коляното на момичето. Лора се възстановява добре, яде нормално, закача се с персонала и е много щастлива. Това написа майката на момиченцето Ралица Ангелова в страницата си в социалната мрежа. Майката разказа за NOVA, че  всички усилия, всички безсънни нощи и притесненията, които са имали, за да се стигне до този момент, са си стрували емоцията и цената.

Успешна дарителска кампания дава шанс за пълноценен живот на малко дете (ВИДЕО)

Единственото решение за момиченцето беше изключително скъпата интервенция в клиника във Флорида. Там, работи лекарят, изучил и класифицирал този тип малформации. 200 хиляди долара трябваше да бъдат събрани. И чудото, на което се надяваха родителите на Лора, се случи.

„Това е началото.Така се подготвя костта за удължаването в последствие, което предстои. Първото ще бъде след 2 години, тогава престоят ни ще е още по дълъг, защото самият процес е осем месеца, поетапно”, разказа майката на Лора Ралица.

Тя допълни, че отношението към Лори е било изключително професионално. Служители в болницата често подарявали играчки на малкото момиченце.

След месец Лора се прибира у дома, а на родителите й ще се наложи да започнат поредната благотворителна кампания за следващия етап от лечението на дъщеря си.

Репортер: Наталия Йорданова

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.