Температурите ще са в интервала от 0 до над 10 градуса

Времето остава динамично в почти цялата страна. В Северозападна и Централна Северна България ще превалява сняг, а на изток - дъжд. Температурите ще са в интервала от 0 до над 10 градуса. По-студено ще е в Севрозападна България и почти пролетно - в Източна.

Предупрежденията за опасно време обхващат цялата страна. На югозапад и днес валежите ще гонят значителни количества до 50 литра на квадратен метър. В Северна България температурите през деня ще се понижават, с което дъждът ще преминава в сняг. Има опасност за поледици. В Северозападна България и Предбалкана - снеговалеж с възможна снежна покривка от около 10-15 см.

В планините отново ще вали интензивно. Над 1000 метра валежите ще са от сняг, а под тази граница снегът ще е примесен с дъжд. Очакваме силен южен вятър със скорости до 50 километра в час.

От събота валежите постепено ще отслабват. Най-късно ще спре да вали в южните райони на страната. Температурите леко ще се понижат и през почивните дни средните дневни стойности за страната ще са около 5-6 градуса.

В началото на новата седмица обаче живакът отново ще скача към пролетни стойности в Източна България. На запад ще се задържи по-хладно.

Каква е прогнозата за вашия регион може да видите ТУК.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.