Позицията съобщиха от пресцентъра на партията във Видин

Няколко са важните неща, които трябва да достигнат до хората - първото е, че в участъка от Видин до Монтана ще има автомагистрала, а от Мездра до Ботевград - скоростен четирилентов път. Второ - трябва категорично да стане ясно, че няма забавяне в реализирането на проекта, напротив процесът се ускорява - и благодарение на промените в ЗУТ, и заради съвместната работа на институциите, държавната и местна власт. Това е казал народният представител от ГЕРБ - Видин Владимир Тошев, който е участвал в работна среща за напредъка на проекта за модернизация на пътя Видин - Ботевград, информират от пресцентъра на ГЕРБ във Видин.

В срещата, която се е провела във Видин, са участвали министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова, инж.Дончо Атанасов - член на Управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура", областният управител Албена Георгиева, кметът на Видин Огнян Ценков, както и кметовете и председателите на общински съвети на общините от област Видин.


Хората трябва да знаят какво е свършено и какво предстои за реалното изпълнение на проекта за пътя Видин-Ботевград. "Когато няма информация започват манипулациите, фалшивите новини и някои наши съграждани се поддават на внушенията", е посочил на срещата Тошев. Той е подчертал, че преди да започне реалното строителство на пътя има една изключително сложна, трудна част, която остава скрита за хората. "Всички виждаме как това се използва от определени политически лица, които нанасят вреда - не на самия проект, защото той е необратим, а на общественото мнение", е казал още народният представител. Той е подчертал, че с промените в Закона за устройство на територията сроковете са съкратени с около седем месеца.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.