Това е каузата на “Книговище” – финалисти в петото издание на инициативата

Децата учат много по-добре, когато играят и се забавляват. В това са убедени Яна Генова и Искра Джанабетска от проекта “Книговище” – финалист в най-голямата социално отговорна инициатива на Нова Броудкастинг Груп -  ПРОМЯНАТА. Кампанията  се осъществява в партньорство с фондация Reach for change България. Василена Гръбчева се срещна с двете дами, които разказаха за своя проект в “Здравей, България”.

“Всичко дойде с една идея, която ни се върти отдавна в главата. Създадохме “Книговище” с много ентусиазъм и с вълнение, защото децата на България имат нужда от това”, споделят Искра и Яна.

“Книговище” е онлайн игра, при която колкото повече чете едно дете, толкова повече точки печели, а и печели й реални награди. “Книговище” им позволява да се състезават за точки и то ги увлича”, разкриват двете дами.

Създават проекта преди година, а демо версията на играта е активна едва от седмица. За първите три дни “Книговище” събира над 400 потребители.

Ако спечелят ПРОМЯНАТА,  Яна и Искра искат да постигнат целта си – а именно на 24 май да бъде готова пълната версия на играта, която ще съдържа 1000 въпросника.

“ПРОМЯНАТА е да правиш нещо вместо нищо, защото сме свикнали да седим и да се оплакваме, това , което ние правим с “Книговище”, е да предлагаме решение. “Книговище” е ПРОМЯНАТА , защото чрез играта успява да въвлече децата в нещо, което те смятат за скучно и времеемко”, смятат Искра и Яна.

Финалистите в тазгодишното издание на най-голямата социално отговорна инициатива на NOVA - ПРОМЯНАТА, вече са ясни и можете да гласувате за тях на адрес nova.bg/promyanata

ПРОМЯНАТА е най-голямата социално отговорна инициатива на Нова Броудкастинг Груп, която се осъществява за пета поредна година в партньорство с фондация Reach for Change България. Тя цели да подобри трайно живота на децата в България, като открива мотивирани социални предприемачи и им помага да реализират по устойчив начин идеите си за по-доброто и сигурно бъдеще на българските деца. От 2014 г. досега ПРОМЯНАТА помогна на над 80 000 деца и младежи от цялата страна.