Който иска да се заяжда, да прави компромати, всички избори сме ги минали в такава ситуация

„Призивът ми към политиците е да си мерят повече думите. Ако тази конфронтация продължи, ще пречи на всеки, който победи на изборите”. Това заяви премиерът Бойко Борисов в Стара Загора, където откри реновиран надлез.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

„Хората очакват всеки ден да им се дават нови и нови неща, които да ползват – училища, детски градини, инфраструктура, култура, всичко останало. Оставям на другите - който иска да се заяжда, да прави компромати, всички избори сме ги минали в такава ситуация. Нека да покажат те какво са направили през годините”, заяви още Борисов.  

„Знаете колко важен проект е това за Стара Загора”, заяви кметът на града Живко Тодоров. По думите му движението по булеварда ще се облекчи значително, новото съоръжение ще е по-безопасно и за пешеходците, както и за велосипедистите, тъй като има и велоалея. Тодоров обясни, че всичко е изградено с европейски средства.

„Политиката ни винаги е била да показваме това, което сме направили”, заяви премиерът Борисов. „Досега бях на аязмото, нямаше нито един, който да не каже, че е прекрасно направено. Това, което сме поели като ангажимент да изградим, ще го изпълним в пълен обем. На другите оставяме да критикуват, защото те няма какво да покажат, че са направили”, заяви Борисов. 

Реконструираният надлез над жп линиите и бул. „Славянски“ в Стара Загора е с обща дължина на трасето от 550 м и е от изключителна важност за жителите на града. То свързва центъра с индустриалната зона и улеснява достъпа на автомобили към Стара Загора, както и от нея в посока автомагистрала „Тракия“. При откриването кметът на Стара Загора Живко Тодоров благодари на премиера Борисов, че държавата е съдействала проектът да се реализира с европейки средства, тъй като с финансиране на общината това би било немислимо.

„Вие, старозагорци, помните какъв беше мостът, „Аязмото“ – го помните какво беше, новият парк го помните, виждате и санираните блокове“, каза още министър-председателят в Стара Загора, спирайки се на реновираните обекти. „Досега бях на „Аязмото“. Десетки, стотици хора там успяха да се снимат. Направих една социология – нямаше нито един, който да каже, че не е прекрасно направен като парк. Новият парк - „Артилерийски“ също се прави“, изброи премиерът.

Изпълнението на проекта по изцяло реконструирания надлез над жп линиите и бул. „Славянски“ в Стара Загора започна на 4 юни 2018 г. и приключи на 1 февруари 2019 г. като срокът за изпълнение е 270 календарни дни.

Извършена е цялостна модернизация на пътния надлез, в чийто обхват попадат три мостови съоръжения. Изпълнението на дейностите се осъществи чрез договор за безвъзмездна финансова помощ за проекта „Модернизация и развитие на устойчив градски транспорт в град Стара Загора – ІІ фаза“, финансиран от Оперативна програма „Региони в растеж 2014-2020.

С изпълнението на проекта се повишава комфортът при движението в обособените бус ленти, намалява се рискът от инциденти и произшествия на пътя, постига се по-добра организация на уличното движение и уличната мобилност. Чрез реконструкцията градският транспорт става още по-привлекателен, подобрява се безопасността на транспорта, очаква се и намаляване на задръстванията на движението.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.