Цветанов участва в среща на партиите от управляващото мнозинство

Мнозинството е стабилно и смятам, че това го доказваме с регистрациите си при започването на пленарния ден, заяви председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов, съобщава БГНЕС.

Цветанов участва в среща на партиите от управляващото мнозинство, която се проведе в стаята на групата на „Обединени патриоти“ в парламента. След нея стана ясно, че там са обсъждани две основни теми – ветото на президента Румен Радев върху някои от последните промени в Изборния кодекс, както и предложението да бъдат орязани депутатските заплати за онези народни представители, които не идват на работа.

По първата тема Цветанов обяви, че все още не е постигнато решение как ще действа мнозинство, след като ветото влезе за обсъждане в комисия и пленарна зала. Вече стана ясно, че управляващите са за връщането на стария праг на преференциите, който бе значително завишен с последните промени, но това може да стане по два начина – да се съгласят с мотивите на президента или да отхвърлят ветото и да внесат промените след това. „Ще водим разговори и ще излезем със становище“, обяви Цветанов.

По повод искането за промяна в правилника относно депутатските заплати, председателят на групата на ГЕРБ обясни: „Законопроектът е внесен от „Обединени патриоти“, а в много от текстовете ние подкрепяме тяхното желание“.

От срещата първи излязоха от партия „Атака“, а лидерът ѝ Волен Сидеров също подчерта, че утре ще стане ясно какви действия ще предприеме мнозинството. Той допълни, че на нея не е поставян въпрос за промяна в ръководството на парламентарната група на патриотите. Пост, който заема той.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.