Кои са вдъхновителите и къед може да ги чуете?

В духа на идеите, които си струва да бъдат споделяни, тази година за пореден път на едно място ще се съберат хора с вдъхновяващи истории за успеха в живота и кариерата. Те заедно ще търсят неизвестното в уравнението, което придава смисъл на живота. Истории за силата на човешкия дух, който показва на света, че няма невъзможни неща. Сила, не само в професията, а и в живота.

Димитър Маринов: За мен България е символ на вдъхновение (ВИДЕО)

"TEDxVitosha е съкровищница на човешкото знание. В рамките на 18 минути всеки един от презентаторите, лекторите или изпълнителите има възможност да даде най-доброто от себе си", каза пред камерата на "Плюс-Минус. Коментарът след новините" Ирена Комитова.

Много успели и преживели хора от България и света ще бъдат на 9 март на едно място, като темата на TEDxVitosha е по какъв начин човек би могъл да стане успешен в България.

Шотландец вдъхновил Айнщайн за теорията му на относителността

"Ако паднеш и се ужулиш, ако нещо не ти е интересно и ако го затвориш, хиксът е фокуса в мишената, когато искаме да стреляме и да сме в десетката", заяви Комитова.

Десетката е вдъхновението, не това, което идва отвън, а онова, което всеки от нас има вътре в себе си.

"Живея с диагноза множествена склероза. В България казват, че над 6 000 човека страдат от тази болест, но това не е вярно. Страданието е въпрос", каза арт директорът на списание "EVA" Биляна Борисова.

Повече по темата вижте във видеото.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.