Тримата лидери да потвърдим, че ще изпълним управленската програма докрай, призова Сидеров

„От моя страна няма никакви знаци и действия за край на тази коалиция. Мога да кажа, че съм бил моторът да се направи през 2016 г., а успехът й беше, че изместихме ДПС и от 3-та политическа сила в парламента станаха 4–та”. Това заяви в предаването „Събуди се” лидерът на „Атака” Волен Сидеров.  

„Съжалявам, че ВМРО тръгна да разцепва тази коалиция, но така са решили”, коментира още Сидеров. Малко по-късно за NOVA от ВМРО съобщиха, че ще инициират нова коалиционна среща, на която да се направи пореден опит за обща листа на "Обединени патриоти" за евровота. 

ВМРО се явява самостоятелно на евроизборите

„Както и да се явим на изборите трите партии, е важно да дадем уверения, че управленската програма на правителството, която сме поели, ще я свършим докрай. И да не свързваме автоматично евроизборите с управлението”, допълни лидерът на „Атака”. „За съжаление това не го чувам от другите две партии”.

Сидеров коментира и писмото от НФСБ към ВМРО, за което стана ясно в петък. В него от НФСБ предлагат да се върнат на масата за преговори, след като от ВМРО решиха, че ще се явяват самостоятелно на евроизборите.  Попитан защо той не е бил поканен, Сидеров заяви: „Може да не ме харесват вече”.

Джамбазки: Битката за ЕП не е вътрешноведомствена

„Нещата трябва да се решават по мъжки, а не с писма в стил – прелъстена и изоставена ученичка, която пише на гаджето си”, коментира още Сидеров. Той отрича, че е искал да бъде водач на листа. „Ясни са само номинациите на Симеонов от НФСБ и Джамбазки от ВМРО”.

Сидеров заяви, че голямата коалиция е стабилна, въпреки случващото се в малката коалиция.

„Няма никакъв трус, не търсете трусове. Нека и трите партии, и тримата лидери потвърдят, че независимо от начина на явяване на изборите, управленската програма докрай, Борисов ще изкара най-накрая един мандат докрай и ние ще бъдем гарант за това”, каза лидерът на „Атака”.

НФСБ са готови да отидат самостоятелно на евровота

Сидеров коментира и сделката за самолетите F-16.

„Да, на различни позиции сме. Аз продължавам да смятам, че това е неправилна сделка, не е необходима за България. Тези 2 милиарда трябва да отидат за социални дейности, образование”, продължи лидерът на „Атака”. Той обясни, че тази сделка не е била записана в управленската програма.

„Там има принципни неща – за увеличаване на доходите, раздвижване на икономиката, за развитие на България. По тези принципни неща, можем да продължим да работим. Надявам се г-н Каракачанов да преосмисли това свое решение, ако е чисто негово, сделката може да се преразгледа, да се чуе моят глас. Ако имаме нужда от F16, нека ни подарят САЩ в знак на добро приятелство”.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.