Той е баща на певицата Тита

Шефът на НОИ-Силистра и още десетина души са задържани при акцията срещу организираната група, източваща бюджета на институцията. Това съобщи на брифинг в Бургас главният секретар на МВР Ивайло Иванов. 

Информацията потвърди и министърът на вътрешните работи Младен Маринов. 

Справка в сайта на осигурителния институт сочи, че става дума за Милен Пенчев, баща на певицата Тита. 

Милен Пенчев

Снимка: Алексей Минев/в-к "Силистренски бряг"

Групата се е занимавала с фалшифициране на трудов стаж, благодарение на което се взима най-високата пенсия.

Арабаджиеви са хванати в жилище на Жоро Шопа в Испания (ВИДЕО) 

"Занимавали са се с изработка на неистински документи за трудов стаж, примерно в мина, без ти да си работил там, хората се пенсионират, като миньори, получаваш максимум пенсия. задържа дебитната карта, по която се получава пенсията докато не си изтегли представител на групата 10 000лв, колкото струва услугата, да я наречем по този начин, отложено плащане. значи ако получаваш 500, всеки може да сметне колко време да седи тази карта. Тези пари не отиват в хора, които наистина са работили, в хора които наистина са инвалиди", обясни пред NOVA заместник-главният прокурор Иван Гешев.

Колко души са били в схемата и от колко време източват държавния бюджет, засега от прокуратурата не коментират. Ощетени обаче били всички български граждани.

По повод акцията в столичния квартал „Орландовци”  срещу разпространението на наркотици, грабежи и  други престъпления , заместник главният прокурор обясни, че 14 от общо 15те задържани, ще бъдат привлечени като обвиняеми. Сред тях и двамата полицаи от второ районно, които са осигурявали чадър на престъпната група.

"И в двамата бяха намерени наркотични вещества, вероятно са ползвани за мостра, за показване на клиентите на групата. Те са дългогодишни служители.Tе категорично са получавали възнаграждения, едва ли някой може да каже колко. Начело на престъпната група бил мъж от клана на „Гольовците” по прякор Коце Белият, който в тази махала е криминален авторитет.  Единият грабеж, по който работим е на пощата в бенковски, която преди по-малко от една година, бяха откраднати пенсии", обясни Гешев.

Задържаните след шест месеца в неизвестност Арабджиеви ще бъдат екстрадирани най-късно до 3 месеца. 

"В средата на месец януари изготвихме европейска заповед за разследване до испанските власти. С нея поискахме обиск и разследване на въпросния имот. Изискахме и личен обиск на лицето Георги Семерджиев и ако в имота се намират Ветко и Маринела Арабаджиеви да им бъдат извършени лични обиски и на тях. Имахме информация, че се укриват във Франция. Изпратихме европейска заповед за арест до компетентните власти, но там не са открити. Не е ясно колко време са се укривали в тази къща. Вероятно от напускането им от Франция. Георги Семерджиев се издирва със заповед за арест от швейцарските власти по обвинение за трафик на наркотици в особено големи размери. Затова е задържан заедно с тях", обясни още Гешев.

Арабаджиеви са задържани в Испания (ВИДЕО)

Той допълни, че срещу Семерджиев имало опит за покушение, но към момента няма задържан за деянието. Заместник-главният прокурор информира още, че Арабаджиеви не са се съпротивлявали при задържането им.

Спецакция в „Орландовци”, задържани са 15 души (ВИДЕО+СНИМКИ)

АКЦИЯТА В ОРЛАНДОВЦИ: Колко от задържаните ще бъдат обвинени?

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.

 
  1. Получавайте най-важното от деня в пощата си

    Имейл адрес