Още разкрития за ареста им - от Румяна Арнаудова

Откриха издирваните Ветко и Маринела Арабаджиеви в дом на български гражданин – Георги Семерджиев.

"Освен европейската заповед за арест, която издаде Специализираната прокуратура за издирването на Вълчо и Маринела Арабаджиеви в рамките на разследването на Специализираната прокуратура се събраха доказателства, от които колегите са направили извод, че вероятно лицата се укриват в Испания, в дома на този български гражданин. Именно затова Специализираната прокуратура издаде и втора заповед – този път европейска заповед за разследване и поиска от испанските власти извършване на претърсване и изземване в жилището, ползвано от българския гражданин Семерджиев". Това коментира говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова за "Плюс-Минус. Коментарът след новините".

Арабаджиеви са задържани в Испания

"За нас важното е, че европейската заповед за разследване е изпълнена. Към момента продължава нейното изпълнение по претърсване. Междувременно след като лицата са установени да обитават това жилище, същите са задържани, но в изпълнение на европейската заповед за арест. Очакване в момента испанските съдебни власти да предприемат действия пред съответния съд и да предадат със съответните процедури исканите от нас български граждани, за да поискаме от съда задържането им под стража", каза още тя.

Запорираха банкови сметки и имоти на Арабаджиеви

По думите на Арнаудова лицето Георги Семерджиев – Шопа не се издирва от българските власти. „Доколкото ни е известно от международното сътрудничество, в което и към момента прокуратурата взима участие, лицето е издирвано от швейцарските власти, така че испанските екипи, които са били общо два на брой, при навлизането в жилището са задържали Семерджиев, но по искане на швейцарските власти”, каза още Румяна Арнаудова.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.