Стойно Чачов е разследван за принуда

Ден след акцията на „Икономическа полиция” в кметството на град Стрелча, кметът се барикадира в кабинета си. Стойно Чачов отказа среща с екип на NOVA, а служители от „Социалния патронаж” признаха, че са подписвали молби за напускане без дата.

„Икономическа полиция” влезе в Община Стрелча

В 08:45 кметът Стойно Чачов се появи на работа. 24 часа след акцията в община Стрелча той няма обвинение. 10 служители обаче вече са свидетелствали.

Гена Влайкова признава, че е подписвала молба за напускане без подпис. Признава го и Пенка Стойчева. Това ставало през тяхната началничка. Кристина Коева обаче отрича.

Екипът на NOVA се оказа нежелан и в община Стрелча. Кметът Стойно Чачов се барикадира в кабинета си и заключи общината, за да не отговори на въпросите на NOVA. Повече от три часа екипът ни стоя пред кабинета му, а по обяд охраната на общината извика полиция, която да изведе колегите от сградата, защото чиновниците излизат в почивка.

Вместо Чачов говори съпартиецът му Румен Петков.

„20 служители блокират Община Стрелча и търсят 17 молби. Тези наши сънародници трябва да бъдат арестувани на момента, защото са укривали престъплението. Аз лично се гордея със Стойно Чачов”, заяви Румен Петков от АБВ.

С днешна дата разследващите все още не са открили в общината подписани от служители молби за напускане без дата.

Принудените не се чувстват притеснени от молбите за напускане. Притеснени са да не останат без работа.

Още по темата гледайте във видеото. 

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.