В началото на лятото у нас ще пристигнат журналисти от над 120 новинарски сайтове

Българската телеграфна агенция посреща световните информационни лидери през юни. За домакин на шестия си Конгрес те избраха именно БТА и България. В началото на лятото у нас ще пристигнат журналисти от над 120 новинарски сайтове, списания и телевизии. В сградата на БТА ще заварят и ултрамодерен мултимедиен център със система за прожекция на 180 градуса. А залата ще бъде отворена за всякакви културни събития, включително и театрални постановки. За тях ще отговаря Георги Лозанов.

"Преди много години, по време на развития и неразвития социализъм, тук е била печатницата на БТА, след това беше една голяма дупка и общо взето едно доста неприветливо място", каза генералният директор на БТА Максим Минчев.

"Тази зала цитира като интериор фасадата на БТА. Така че тук вътре се получава един площад, една агора. Тази алюзия се засилва от жълтите павета. Ние се надяваме, че центърът ще бъде едновременно физическо и виртуално пространство", заяви доц. Георги Лозанов, директор "Културни комуникации" в БТА. 

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни.  За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.