Млад мъж реши да обиколи Северна Македония на велосипед, за да помогне на дом "Майка и бебе" в Габрово

Млад мъж реши да обиколи Северна Македония на велосипед с кауза. Идеята на инициативата „Карай колело, подари добро” е да събере пари за ремонт на дом "Майка и бебе" в Габрово. В Кризисния център са настанени бременни жени и майки, при които има риск да изоставят децата си. В момента условията там обаче не са добри - дограмата е стара и изгнила, има счупени стъкла, а баните и общите помещения са в окаяно състояние. 

КАУЗА "ФУТБОЛ": Кой прекосява три континента с колелото си?

„Аз съм пътешественик, който обича да пътува в чужбина с колело. Правил съм го неведнъж. Реших, че този път и някой друг може да има полза от моите приключения. Идеята ми е да помогна по някакъв начин на деца в нужда. Затова реших да се обърна към SOS Детски селища и да им предложа моята идея. Смятам, когато пътувам, да отразявам на страницата на кампанията моите приключения и да подканвам хората да отделят част от своя бюджет и да помогнат”, каза в ефира на „Здравей, България” велосипедистът Костадин Николов. Той сподели, че се надява да успее да събере 15 000 лв., с които да бъде направен ремонт на дома в Габрово. А спортната му цел е да измине 1000 км за около 15 дни.

„Смисълът на центъра е да се предотврати изоставянето на деца в най-ранимата им възраст. Там има жени, които са пострадали от насилие, майки в рискови групи. Те нямат възможност да се грижат сами за себе си по една или друга причина. В момента има 2 настанени бременни жени, 3 бебенца с майките им и чакаме още 2 бебета”, заяви Мирела Ерменкова от SOS Детски селища.

Повече по темата гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.