70 дни, над 5000 км, 7 прекосени страни и 3 континента - на две гуми

70 дни, над 5000 км, 7 прекосени страни и 3 континента, включително и България. Това е сухата статистика зад приключението на Мохамед. Младеж от Египет, който пътува с колелото си, за да стигне чак до Москва. Причината – да подкрепи безрезервно и отдадено националния отбор по футбол на Египет.

РЕКОРД: Британец обиколи света с колело за 78 дни (ВИДЕО)

Преди три седмици 24-годишният Мохамед изоставя родния дом в Кайро, майка си, трите си сестри и всички братовчеди. Поема на Изток - на едно далечно и опасно пътешествие.

Повече от година отнема на Мохамед да се подготви за него. Колелото му тежи повече от 33 кг. Със себе си носи палатка, мобилен телефон и резервна гума.

Колоездач подобрява собствения си рекорд за велоносен поход "Ком-Емине"

Страстта към футбола тласка и преди Мохамед към рисковани приключения. Сега, ако нещо непредвидено се случи, той е сам и разчита единствено на себе си.

Така един египтянин се озовава в София. Клатушка се по жълтите павета. Мюсюлманинът спира пред християнския храм „Александър Невски” за снимка и продължава по пътя си към Мондиала - на две гуми. Защото най-важен е пътят, а не крайната цел.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.