За NOVA говори собственичката на фирмата, продала имота

Нови разкрития и прокурорска проверка за новия апартамент на втория човек в ГЕРБ - Цветан Цветанов. Оказва се, че той е прехвърлил два апартамента на строителната фирма „Артекс" и още в същия ден те са продадени на негов бивш подчинен от предизборния щаб на ГЕРБ.

Самият Цветанов заяви, че няма от какво да се притеснява, защото е „изряден български гражданин". 

Апартаментите, послужили за заменка при сделката с новия дом на Цветан Цветанов, са придобити в същия ден и при същия нотариус от бивш служител в ГЕРБ. Бившият компютърен специалист от ГЕРБ Симеон Велков купил апартаментите на Цветанов за 470 000 лева, разкрива сайтът „Свободна Европа”.

Цветанов заяви, че  Велков не е служител в политическа партия ГЕРБ. „Няма нищо, което да е незаконно. Няма никаква договорка, с когото и да било”, категоричен бе заместник-председателят на управляващата партия.

Цветанов: Нямам притеснения от проверки, изряден съм (ВИДЕО)

Симеон Велков не отговори на запитването на NOVA за това как е разбрал за бившите апартаменти на Цветанов и как ги е платил.  

Както „Свободна Европа” съобщи, Цветанов придобива апартамент от 239 кв. м за 387 438 лева, като дава два апартамента в друг квартал и доплаща 100 000 лева. Според пазарните цени квадратен метър в този район струва над 2500 евро. В сигнал до прокуратурата се твърди, че данъчната оценка е нереална, а цената - занижена драстично.

„При положение, че има сигнал в прокуратурата, ще бъде възложена най-малкото проверка – едната хипотеза и другата хипотеза – ще бъде образувано досъдебно производство”, каза заместник-главният прокурор Иван Гешев.

Собственичката на строителната фирма, продала имота, казва, че цената е по лична преценка.„Той заменя два негови стари апартамента с много луксозно обзавеждане. И получава един нов апартамент, но на шпокловка и замазка”, каза за NOVA арх. Весела Мирянова, собственичка на „Артекс”. И добави, че „не най-важното е печалбата от един апартамент”. „И, след като нашата себестойност е около 500 евро на кв. м, какво ви притеснява, че сме продали с печалба. Да, имам такива апартаменти”, обясни Мирянова в отговор на въпрос има ли и и друг апартамент в този квартал, който да е по 700 евро на квадратен метър.Според нея Цветанов е оценил архитектурата на сградата, както никой друг клиент и от „Артекс” му предложили апартамент, който не се продавал.„Просто той е клиент, който е оценил вложеното от младия архитект Пламен Мирянов в тази сграда – тази мощна енергийна защита на сградата, с вградения 91-ви псалм”, допълни Мирянова.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.