Правосъдният министър изрази готовност да сътрудничи на проверките

"Тази сутрин с нарочно писмено волеизявление от моя страна съм сезирала председателя на антикорупционния орган Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобито имущество, както и главния прокурор на България за категоричното ми желание да бъдат извършени проверки за придобития от мен имот на ул. "Юрий Гагарин" в София". Това каза правосъдният министър Цецка Цачева, предаде БГНЕС.

„Като бъдат проследени средствата, с които е придобит имотът и установено има ли конфликт на интереси с фирмата-продавач, има ли злоупотреба с власт, както и други нарушения при договорните ми отношения с фирмата-продавач”, посочи Цачева. Тя изрази готовност да сътрудничи на проверките. „Давам съгласието си да бъде разкрита единствената сметка, с която разполагам, нямам офшорни сметки, нямам търговски дружества, нямам свързани лица, с които при властовите ми позиции да съм имала контакти, както и ще настоявам резултати от проверката да бъдат публично огласени”, посочи правосъдният министър.

До края на проверките и резултатите няма да коментира повече, заяви Цачева.

„Повтарям - цената е за имот в груб строеж и в нотариалния акт, това, което е записано, е цена на имот в груб строеж”, заяви тя.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.