Волен Сидеров бе категоричен - няма претенции за водач на листата

ВМРО и „Атака” с общ призив за единно явяване на „Обединени патриоти” на евровота. Това стана ясно по време на конгреса на партията на Каракачанов, която го преизбра за нейн лидер. Волен Сидеров беше категоричен - няма претенции за водач на листата. Единственото разумно било ВМРО, НФСБ и „Атака” да се явят заедно на изборите за Европейски парламент. Любопитно се оказа отсъствието на Валери Симеонов от събитието, както и на премиера Бойко Борисов, въпреки предварителната заявка на премиера да вземе участие в конгреса на ВМРО.

Конгресът на ВМРО преизбра Каракачанов за председател на партията

„Аз съм радетел за това да се запази коалицията „Обединени патриоти”. Защото не е достатъчно само да се издигне лозунга – „България над всичко”. Хубаво е човек да погледне лозунга на Народното събрание, на което пише „Съединението прави силата”. Може би не е фатално, ако на тези избори се явим отделно. Ние няма да участваме със сепаративен действия, ще видим разумът дали ще надделее или дребните чувства за налагане на осбствено мнение”, заяви председателят на ВМРО Красимир Каракачанов.

„Да, ние имаме различия, защото лидерите на трите партии сме с различен характер, не сме мижитурки. Най-Но те могат да бъдат преодолени. Най-лесното е да се разделим, по-трудно е да се явим заедно. Аз като лидер на „Атака”, казвам, че можем”, каза председател на „Акака” Волен Сидеров.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.