Той прибегнал до екстремни мерки, след като видял пост за осиновяване на деца

Мъж в Югозападен Китай е арестуван за продажбата на дъщеря си в интернет за 7 800 евро, за да изплати дълговете си, съобщава БГНЕС. Човекът, идентифициран с фамилното име Цзян, продал детето на двойка, след като изпаднал в дългове заради онлайн хазарт.

Безработният е отвел едногодишната си дъщеря от дома й и казал на съпругата си, че момичето ще остане при баба му на около 140 километра от дома им. Майката станала подозрителна, след като не е успяла да се чуе с дъщеря си близо три месеца. Всеки път, когато тя питала къде е детето им, бащата давал различни отговори за отлагане на връщането й.

ОПИТ ЗА ПРОДАЖБА НА ДЕТЕ: Какво ще стане с 9-годишното момиченце?

Разтревожената майка проверила телефона на съпруга си и намерила запис на разговора между него и купувача на дъщеря си. В същия ден тя се чула със свекърва си, която й казала, че детето е взето преди няколко седмици.

Майката веднага съобщила за инцидента на полицията, а съпругът й избягал. По време на разследването полицията го открила в хотел. Той признал, че дължи голяма сума и е прибегнал до екстремни мерки, след като е видял в интернет пост за осиновяване на деца.

Цзян излъгал купувачите - двойката, на която продал детето, като казал, че не може повече да се грижи за детето, защото се е развел с жена си и двамата му родители са починали. Момичето е намерено и се е върнало при майка си. 

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.