Още един пожар избухна в жилищна сграда в града, няма пострадали

Възрастен мъж загина при пожар в жилището му в Русе. Сигналът е подаден около 4 часа сутринта. Два екипа на пожарната успели да потушат бързо пламъците, но в една от стаите открили собственика. Заедно с него е загинало и кучето му. 

72-годишният мъж е известен в града дизайнер на копринени платове. Бил е болен и трудно подвижен, за него са се грижили приятели. Според тях, той пушел много и вероятно незагасена цигара е причината за пожара.

Пожар унищожи цех за пилета във Враца, 40 души остават без работа

„Към 3.30 ч. се обажда съседката да каже, че пуши. Ние го гледахме, тя му развеждаше кучето, аз го бръснех, грижех се за него. Взимаше хапчета за успокоение и пушеше цигари. Запалил е цигара и изгоря всичко”, казва Димчо Стефанов.

Още един пожар горя тази сутрин в жилищна кооперация в крайдунавския град. Огънят е тръгнал от апартамент на втория етаж. Пожарникарите успяха да спасят собственичката на апартамента. Тя беше прегледана от спешните медици и няма наранявания. От сградата бяха евакуирани още трима души. Предполага се, че късо съединение в домакински уред е причина за пожара.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.