Темата коментират музикантът Венци Мицов и издателят Пламен Илиев

Автор, който е генерирал приход от възнаграждения от ползването на неговото творчество под 3600 лв. от началото на членството си в "Музикаутор", става "асоцииран член". Той няма как да бъде част от Общото събрание на дружеството, което предизвика и възмущението на музиканта и общински съветник от "Глас народен" Венцислав Мицов.

"Член съм на "Музикаутор" от 2007 г., като повечето ми неща са аранжорски. Аранжорът взима около 30% от песента. Ако сега бях 18-годишен и трябваше 8 години да си плащам членския внос, но да нямам право на глас, защото не съм заработил авторски права, нямаше въобще да стана член на това дружество", заяви Мицов в ефира на предаването "Плюс-Минус. Коментарът след новините".

Издателят д-р Пламен Иванов  обаче е на противоположното мнение. По думите му има приета европейска организация, която се управлява от Общо събрание.

"Обемът на сумата няма да се промени. Това за мен е бизнес и искам хората, които взимат решения, да имат отношение към него. След като той не взима по 360 лв. на година, това не е за него основен бизнес", заяви той.

Целия разговор по темата гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.