През това време трябва да бъдат изведени ранени и цивилни от южните предградия на Триполи

Мисията на ООН в Либия отправи призив за спиране на огъня за два часа в южните предградия на Триполи, за да бъдат изведени ранени и цивилни, чиито животи са застрашени от военните действия от последните дни, съобщиха Франс прес и БТА.

Мисията призовава в комюнике всички въоръжени групировки, намиращи се в района на три населени места южно от либийската столица, да спрат огъня от 16 до 18 часа местно време, за да се извършат евакуации и да влязат екипи на спасители и на Либийския Червен полумесец.

Правителството на националното единство на премиера Файез Сарадж активизира дипломатическите си контакти за прекратяване на бойните действия. Това заяви днес министърът на външните работи от признатото от международната общност правителство Мохамед Тахер Сияла, цитиран от ТАСС.

Най-малко 21 души са загинали и 27 са били ранени в резултат на въоръжените стълкновения в района на либийската столица, съобщи във "Facebook" здравното министерство към правителството на националното съгласие.

Либийската национална армия, командвана от военачалника Халифа Хафтар, съобщи от своя страна, че 19 нейни бойци са загинали при боевете с проправителствените сили. 

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.