Антон Тодоров написа това в профила си във Facebook

"Малката 300 кв. къщурка на Иво "80% дебили" Христов в "Драгалевци". Добавете към нея къща с двор в Царево, апартамент, три коли и няколко банкови сметки". Това написа във Facebook профила си ексдепутатът от ГЕРБ Антон Тодоров. Коментарът бе към снимка на имота на Христов. Неговото име бе замесено в скандал, разразил се заради изказването му, че "80% от българите са дебилни и не могат да се подписват". 

"Никой обаче не го пита нищо! Радват му се и го величаят! Срамота! Ако го попитат, вероятно ще трябва да признае, че съпругата му Николета Калчева Лингурова-Христова е била съуправител с Иван Дремсизов /акционер с Илия Павлов в "Мултигруп"/ на най-голямата мулташка фирма на входа и изхода на "Кремиковци" - Интерстийл трейдинг къмпани. Тук обаче не е прието "цоциалистите" да бъдат питани такива неща", написа още Тодоров.

В друга публикация добави: "Жената на Иво "80% дебили" Христов е съуправител на основната фирма на "Мултигруп", която беше на входа и на изхода на "Кремиковци" - "Интерстийл трейдинг къмпани. В множество публикации тази фирма е сочена като източваща чрез захранването му със скъпи суровини и евтино изкипуваща готовата продукция. Николета Калчева Лингорова-Христова е съуправител на тази и още няколко фирми с единствения жив акционер на някогашната "Мултигруп" - Иван Дремсизов, както и с неговия син! Ето документи за това! После се чудим откъде милиони за две къщи в София и Царево, за апартаменти, за три коли и парички кеш в сметки".

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни.  За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.