Темата коментира главният редактор на в. "168 часа" Слави Ангелов

"Ако започнат да се разплитат всички случаи, "Апартаментгейт" трябва да продължи 5-6 години. В целия имотен регистър е пълно с такива "бомби", които тиктакат. Ако се върнем назад във времето, ще видим, че просто схемите са били различни". Това коментира в студиото на "Здравей, България" главният редактор на в. "168 часа" Слави Ангелов.

По думите му няма политическа партия, която да е в опозиция на сделките с недвижими имоти. "По време на Демократичните сили бяха много популярни сделки, които се извършваха с компенсаторни записи, които струваха стотинки. Властта тогава си купи хубави апартаменти по този начин. По време на Тройната коалиция беше много модерна една друга схема - със заменки. Имаше стотици такива сделки в последните дни на тяхното управление", коментира още Ангелов. 

Според Ангелов сделките с апартаментите са взаимоизгодни. "Има прегръдка и от двете страни и трудно ще бъдат доказани нарушения в съда", добави той.

"Ако се обяви истинската стойност на тези апартаменти, хората ще бъдат в още по-голям шок, тъй като апартаментите са наистина много скъпи. Сред тях има бутикови жилища, които струват доста", каза още Ангелов. Той е категоричен, че "не може един политик да си позволи да получи такъв подарък от частна фирма". 

"Ако искаме да разрешим този проблем, трябва да видим как се случват тези неща, трябва да видим и ролята на нотариусите. Трябва да се променят по някакъв начин законите, за да бъдат по-защитени хората и да влизат по-големи данъци. Трябва да има повече прозрачност", подчерта журналистът.

Целия разговор гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.