Вътрешното министерство на страната обвини Франция, че подкрепя Хафтар

Военният генерален прокурор на международно признатото либийско правителство на националното съгласие /ПНС/ издаде заповед за задържане на маршал Халифа Хафтар, който започна настъпление към столицата Триполи, предаде БТА.

Прокурорът е наредил да бъдат задържани Хафтар и шестима негови офицери по обвинение в нанасяне на въздушни удари по цивилни квартали и обекти. На 11 април Либийската национална армия на маршал Хафтар издаде заповеди за задържане на премиера на ПНС Файез ел Сарадж и някои представители на правителството му, припомня АФП.

Четиричленно семейство е загинало в резултат на въздушните удари в Либия

Вътрешното министерство на ПНС обвини Франция, че подкрепя Хафтар и заяви, че ще прекрати сътрудничеството си с Париж. В отговор на обвиненията Франция заяви, че подкрепя ПНС в Триполи.

Въздушен удар над единственото функциониращо летище в Триполи (ВИДЕО)

"Както вече сме заявявали няколко пъти, Франция подкрепя законното правителство на премиера Сарадж и посредничеството на ООН за политическо решение в Либия, което включва всички ангажирани страни. Легитимният събеседник на президента (Еманюел Макрон) е премиерът Сарадж, с когото президентът разговаря в понеделник, за да потвърди подкрепата си", каза представител на френското президентство.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.