Една история, в която се съдържа голяма част от посланието на сериала – любовта лекува

Юлиан Вергов, Петър Милошев и Христина Апостолова, главен сценарист на сериала „Откраднат живот“ и майка на Петър, гостуваха в „Здравей, България“, за да разкажат какво се крие зад историята за медицинското чудо и необикновеното приятелство, което свързва лекар и тежко болно дете в „Откраднат живот: Любовта лекува“.

„Разсъждавайки върху различните форми на любовта, защото тя наистина има много измерения, стигнахме и до тази история. И понеже сме медицински сериал, който често „дава рецепти“ на хората за различните нелеки ситуации, в които изпадат в живота, решихме да разкажем за тежкото заболяване на едно малко детенце, да покажем как реагират родителите в една такава ситуация и какъв би трябвало да е подходът на медиците към малките пациенти“, разказва Христина.

Евтим Милошев: Плаках на сцена с детето ми в „Откраднат живот“

„Аз вярвам, че болестта на тялото е следствие от болестта на душата. При всички случаи емоционалният дефицит се отразява на всяко едно лечение. При такива тежки заболявания човек трябва да има издръжлива психика и сили, за да се пребори с всяко заболяване. Много хора ме питаха защо съм взела решението – моето собствено дете да изиграе тази тежка роля. Станах обект на словесен обстрел и критики. Не знам как най-добре да обясня мотивите си. Може би ме е водила историята. В конкретния случай бях повече сценарист, отколкото майка“, допълни тя.

„За мен Христина и Евтим заслужават адмирации за това тяхно решение, колкото и банално да звучи. Защото е много лесно да направиш кастинг и да вземеш дете за тази роля. А за мен този техен избор говори, че приемат много лично този сериал“, категоричен бе Юлиан Вергов.

Един от главните герои напуска завинаги „Откраднат живот: Любовта лекува“

„Използвам случая, за да благодаря на Христина, че написа тази история, защото за мен в нея се съдържа една голяма част от посланието „любовта лекува“. Не е необходимо любовта да е между мъж и жена. Тя както знаем има всякакви форми и проявления. А това е една безкрайна любов, която в случая успя да излекува Пешко“, допълни той.

Христина, Юлиан и Петър обещават, че в този сезон на сериала любовта ще излекува много хора, а съвсем скоро зрителите ще разберат кои ще са те.

Актуални новини за сериала ще откриете на уебсайта на сериала на NOVA и на официалната страница на "Откраднат живот" във Facebook, а епизодите можете да видите само в NOVA PLAY.