Темите и гостите в сутрешния блок в петък от 6.20 ч. по NOVA

„Здравей, България" на 22 април:

Обвиненият за смъртта на Виктория Маринова от Русе се изправя пред съда. Говорят близки и приятели на убитата журналистка.

Земя край София за два лева на квадратен метър. Корупционна схема или промоционална разпродажба? Разследване на Марин Николов.

Участват ли висши политици в схеми за усвояване на европари и защо производители поискаха оставката на министъра на земеделието. Говори Румен Порожанов.

Режисьорът Андрей Слабаков – кандидат за евродепутат. Защо реши да влезе в политиката?

Измамници заплашват потребители в интернет с фалшиви порно записи. Как работи схемата? Проверка в „На твоя страна“.

Прикован на легло мъж и трите му деца останаха без дом, заради невъзможност да изплащат ипотеката си. Разказваме тъжната история на Калин и семейството му.

След спецакцията в Дреновец: кои са задържаните, принуждавали социално слаби да просят в Швеция?

Папата с обръщение на български език. Към кого беше насочено посланието му две седмици преди посещението му в страната? Разговор с Димитър Ганчев, който прочете посланието на папа Франциск.

Бизнесът предрича спад на туризма през следващите месеци. Каква е причината и защо браншът поиска милиони от държавата?

15-метров неонов кръст свети в тъмното и се вижда чак от АМ „Марица”. Кич или близост до Бога е най-модерното разпятие в България? В началото на Страстната седмица проверява Румен Бахов.

Коментирайте темите на Facebook страницата на предаването, а отговорите на въпросите ще научите само в "Здравей, България"  в понеделник, 22 април, от 6.20 ч. по NOVA. Подробности четете на сайта Nova.bg. Дискусиите, коментарите и новините в "Здравей, България" можете да слушате и по Радио NOVA NEWS в София, Велико Търново и Кюстендил.