Времето обаче ще остане топло

Светлата седмица ще е облачна и дъждовна, но топла. Разтурни Понеделник започва с облачно време в цялата страна. Слаби превалявания ще има на много места в следобедните часове, като по-значителни ще са в северната половина на страната. Гръмотевични бури – в източна България. Температурите през деня – между 20 и 25 градуса. Вятърът днес ще е по-осезаем в южната половина на страната. В югоизточна България поривите след обяд и привечер ще бъдат със скорост до 50 километра в час.

В планините се очертават слаби валежи следобед. Ще вали по-интензивно в Стара планина – нейните централни и източни райони, където дъждът ще е придружен от гръмотевична активност. Около крайбрежието ще е облачно с изолирани валежи след обяд. Температурите през деня там - 16-19 градуса.

В следващите дни Балканите попадат в област с ниско атмосферно налягане, което обуславя нестабилно време. Очакваме през цялата седмица чести, но слаби превалявания, гръмотевични бури и вятър. Температурите засега остават приятно пролетни. Сутрин и вечер термометрите ще се колебаят между 5 и 10 градуса, а през деня – около 20 средно за страната.

Каква е прогнозата за вашия регион може да видите ТУК.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.