Към столицата потеглят автобуси и частни автомобили

Около 2 000 католици от Пловдивска област се очакват в София за посрещането на папа Франциск. Към столицата потеглят автобуси и частни автомобили. 

"Около 200 човека се събираме тук пред автогарата. Голяма част ще отидат и с частни автомобили", заяви отец Евелин Генов от църквата "Пресвето Сърце Исусово" в Раковски. "За нас преди всичко е едно поклонничество, изпълнено с много духовни моменти и молитви през целия ден", каза още той.

СНИМКИ ОТ ВИЗИТАТА НА ПАПАТА У НАС ВИЖТЕ ТУК

Последно почистване пред олтара и финални щрихи от декорацията. Това оставиха за край на няколкомесечната си подготовка двата храма близнаци, които ще прекрачи Светият Отец. В църквата в Раковски, в която 240 деца ще встъпят в тайнството на вярата, са избрали семпла украса - цветя, бели воали и житни класове.

ПАПА ФРАНЦИСК НА БЪЛГАРСКА ЗЕМЯ ПРЕЗ ОБЕКТИВА НА ОЛЕГ ПОПОВ

Цялата църква ще бъде украсена с гербери, астромелия и хризантеми с бяло и жълто, тъй като това са цветовете на знамето на Ватикана. На последна проверка дойдоха и от службите на светия престол.

Пътят на Франциск минава и през десетки детски рисунки, изобразяващи мира на Земята през детските очи. А когато се съберат заедно, рисунките оживяват с лика на папата.

Росен Плевнелиев – в очакване на четвъртата си среща с папа Франциск

В другия храм "Св. Михаил Архангел" отец Румен започва да готви речта, с която ще посрещне третия папа в живота си. По времето на цялото историческо пътуване на папата у нас, ще прозвучи и песен на български език.

Теолог: Папа Франциск е забелязал ролята на България като стожер на мира

Репортери: Благой Бекриев и Ивомира Пехливанова

Екипите на Новините на NOVA ще проследят всяка стъпка на папа Франциск на българска земя на 5 и 6 май – на живо от София, Раковски и Ватикана. За първи път българска медия ще бъде част от официалната делегация на Ватикана. Специален екип на телевизията пътува до Рим и обратно, за да покаже един различен поглед към тази историческа визита, а репортерът Методи Владимиров и операторът Димитър Василев ще проследят случващото се от първо лице. Най-интересните гости и публични личности ще коментират визитата в няколко извънредни предавания „Да видиш папата по NOVA“.

„Да видиш папата по NOVA“ с повече от 15 часа на живо и извънредни предавания в телевизионния ефир

ВСИЧКО ЗА ВИЗИТАТА НА ПАПАТА У НАС ЧЕТЕТЕ ТУК

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.