Според израелския премиер кампанията продължава

За две денонощия Израел нанесе тежък удар на радикалните групи в Газа и се готви за продължение на кампанията, заяви израелският премиер и министър на отбраната Бенямин Нетаняху, цитиран от БТА.

Радикалите от ивицата Газа изстреляха 90 ракети срещу Израел

"За последните два дни нанесохме мощен удар по групировките Хамас и Ислямски джихад, атакувахме над 350 цели, нанесохме удари по лидерите на радикалите и разрушихме обекти на терористите. Кампанията още не е приключила и изисква търпение и разсъдливост. Готвим се за продължение. Нашата цел беше и остава гарантирането на мир и сигурност за жителите на южната част на Израел", се казва в изявление на премиера, цитирано от неговата канцелария.

ЕС отправи нов призив за прекратяване на ракетния обстрел от Газа срещу Израел

Според израелските военни, за почти две денонощия на сблъсъци от сутринта на 4 май палестинските радикали от ивицата Газа са изстреляли по Израел около 700 ракети. Системата "Железен купол" е прехванала 240 от тях. В отговор израелски танкове, самолети и хеликоптери са поразили 350 военни обекта на „Хамас” и „Ислямски джихад” в ивицата Газа.

При ракетния обстрел загинаха четирима израелци, няколко получиха тежки рани, а пострадалите са десетки.

С посредничеството на Египет през нощта беше постигнато споразумение за прекратяване на огъня, което започна да действа днес в 4:30 ч. (1,30 ч. по Гринуич).

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.