По традиция на благотворителната проява се събират средства за Института за костюми към музея

Куп звезди се събраха на традиционния бал на Музея на изкуството "Метрополитън", съобщи Дарик. По традиция на благотворителната проява се събират средства за Института за костюми към музея. Преди бала поканените дефилират по червения килим, показвайки впечатляващи тоалети.

СНИМКИ ОТ БАЛА ВИЖТЕ ТУК

Всяка година темата на събитието е различна. Тази година мотото беше "Камп - бележки за модата". То е вдъхновено от есето "Бележки за камп" от 1964 г. на Сюзан Зонтаг, в което тя описва стила в модата камп. Твърди, че за този феномен не трябва да се говори и че, "ако някой говори за него, това означава да го предаде". Стилът се отличава с ирония, хумор, пародия, театралност. Името му идва от френския глагол camper в значението му на "заемам поза".

Лейди Гага, която е съдомакин на благотворителната проява, обра овациите, като се появи с пищна рокля-наметало с качулка в цвят фуксия на американския дизайнер Брендън Максуел. Пред очите на фотографите певицата свали роклята и отдолу се появи впечатляваща черна рокля на същия дизайнер, с която Лейди Гага дефилира известно време, държейки и черен чадър. После я свали и отдолу се показа розова сексапилна рокля с тънки презрамки. Последва махане на още един пласт и Гага остана по черен сутиен, черни бикини и мрежест чорапогащник, позирайки провокативно на стъпалата пред музея.

Освен Лейди Гага, на червения килим силно впечатление направиха Серена Уилямс, също съдомакин на събитието, която се появи с ослепителен жълт тоалет с пришити към него розови цветя и листа и с кецове в жълт цвят. Погледите събра и Били Портър, който дойде излегнал се на паланкин, носен от шестима съратници, облечен в позлатена премяна с огромни златни крила. Собственикът на театър Джордан Рот пък се появи с причудлив тоалет, изобразяващ истинска театрална сцена.

Благотворителната модна изява обаче изобилстваше от екстравагантност в най-висша степен. Джаред Лето беше в червен костюм и в ръката си носеше изкуствена глава, копие на неговата собствена. Тифани Хаддиш показа в чантата си пържено пиле в найлонов плик. Кейти Пери наподобяваше в цялостната си визия на полилей на няколко етажа. Езра Милър, с помощта на маски и изкусен грим, се беше "сдобила" с цели седем очи. Селин Дион беше изцяло в златни ресни, със странна композиция на главата - смесица между сноп пера и клони.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.