Еврокомисарят по разширяването и европейската политика за съседство е на посещение в Украйна

Еврокомисарят по разширяването и европейската политика за съседство Йоханес Хан в хода на визитата си в Украйна е предложил на новоизбрания президент на страната Володимир Зеленски помощ от страна на Европейския съюз в осъществяването на реформи за благото на украинския народ, съобщават ТАСС и БТА.

"Предложих на избрания президент пълната подкрепа на ЕС за всички реформи, насочени за благото на украинските граждани. Пред Украйна стоят много предизвикателства и заплахи, затова украинските власти - президентът, правителството и Върховната рада, трябва сега да действат много отговорно", написа еврокомисарят в Twitter.

Той отбеляза, че убедителната победа на Зеленски му дава сериозни правомощия за борба с корупцията.

Европейският комисар е предложил на Зеленски да помогне в преговорите с Русия за газа, съобщиха от пресслужбата на новия президент. 

По-рано Йоханес Хан се срещна и с ръководителя на правителството Володимир Гройсман. Както бе съобщено на сайта на украинското правителство, еврокомисарят е отбелязал необходимостта от продължаване на реформите в Украйна, а също така е изразил удовлетворение от организацията и протичането на предизборната кампания, посочва ТАСС.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.