Ученици правят дрехи за абитуриенти от социални институции

„Шием с любов. Обличаме с щастие” е мотото на група храбри шивачи. Ученици от Столичната професионална гимназия по облекло „Княгиня Мария Луиза”, подкрепени от учителите си, правят дрехи за абитуриенти от социални институции. Проектът се казва „Мечтаната дреха”.

„Вече за трета поредна година организираме благотворително модно ревю. С него събираме средства, за да подпомагаме деца в неравностойно положение”, казва  София Панайотова - ученичка, 12 клас, Професионална гимназия по облекло.

Абитуриенти помагат на деца с рядко генетично заболяване

„Помогнах в организацията на ревюто. Имаше затруднения, но се справихме. Стараем се да се подкрепяме, като едно голямо семейство сме”, допълни Никол Петрова - ученичка, 8 клас, Професионална гимназия по облекло.

„Това са хора, които са от различни институции в София и около София. Все още не сме стигнали до национално ниво, но това е може би е план за бъдещето. Идеята започна с това учениците да получат различни роля в този проект. Едно от момичетата се свърза с институцията за закрила на децата. Те направиха мрежа в различни училища и реално получихме информация и координати на ученици, които биха се включили в този проект”, разказва преподавателя Александър Гергинов.

Още по темата гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.