Коментират политическите анализатори Слави Василев и Георги Харизанов

„Тази оставка ни казва, че г-н Порожанов не желае да носи повече негативи и да става обект на атаки и да превръща правителството в обект на атаки заради един сгрешен документ, или заради това, че заместник-шефка на Фонд „Земеделие” е дала телефона си в къща за гости. Добър министър, добър човек, добър експерт, но така се прави”. Това заяви политическият анализатор Георги Харизанов в предаването „Плюс-Минус. Коментарът след новините”. Той обясни, че Разплащателната агенция към Фонд „Земеделие” не е пряко подчинена на министъра, но „прави чест” на министър Порожанов, че е понесъл своята отговорност.

Министър Румен Порожанов подаде оставка

„Поредната оставка в кабинета показва, че управляващите разбират кризата, липсата на доверие към институциите, към управлението. Факт е, че има напрежение и е факт, че оставките изглеждат единственото решение. Дали решават проблема? Според мен – не. Съмнението не би могло да бъде в нормална цивилизована държава причина да се хвърля оставка”, заяви политическият анализатор Слави Василев.

 „ГЕРБ е голяма партия, хора ще останат. Десислава Танева не е по-лош министър. Тя беше министър на земеделието, справя се изключително добре. Хора очевидно има. Въпросът е дали тези, които продължават да вземат ръководни постове, и тези, които имат амбиции да заемат такива, са наясно с доста по-високите стандарти и изисквания, които в последно време налага общуството, коментира Георги Харизанов.

Премиерът и президентът в нов спор (ОБЗОР)

Двамата коментираха и президента Румен Радев и съмненията му, че трябва да се правят по-сериозни разследвания, да се извадят офшорки.

„Президентът вече 2 години защитава тезата, че мнозинството български граждани искат повече справедливост, отчетност, по-добре управление. Не знам какво знае президентът, но съмнения за корупция има от много време”, заяви Слави Василев.

„Президентът се е позиционирал като зрител, той коментира, той задава въпроси, но каза, че няма да предлага законодателни решения”, коментира Георги Харизанов.

Повече гледайте във видеото

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.