35 000 светкавици на Балканите за последното денонощие

След преминаването на студения атмосферен фронт времето е на път да се успокои. Днес облачността ще е разкъсана до обяд. Очакваме слаби превалявания с гръмотевици в следобедните часове и привечер предимно в планините и в Източна България. Температурите през деня – между 22 и 27 градуса.

В планинските райони ще превали и прегърми следобед. Ще има по-осезаем вятър, който на моменти ще е силен, със скорост до 50-60 километра в час. Около Черноморието валежите ще са предимно в северната част на крайбрежието.

Утре ще е тихо и сухо. Ново средиземноморско смущение на времето ще настъпи в четвъртък и петък с превалявания в почти цяла България, които през първия ден ще са по-значителни в югозападната част на страната, а през втория – на изток. Температурите ще се движат в познатите от последните дни граници. Сутрин и вечер – между 12 и 14 градуса, през деня – до 24-25 градуса.

По линията на студения фронт на Балканите за последните 24 часа бяха регистрирани около 35 000 светкавици. Голяма част от тях – в Румъния. У нас гръмотевичната активност беше концентрирана в западната и централната част на Северна България.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни.  За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.