Rocкschool разширяват и подобряват дейността си

Победителите в миналогодишното пето издание на "Промяната" RocкSchool - Боян Симеонов и Васил Спасов създават програма за музикално образование, адаптирано за деца и младежи със зрителни проблеми. Програмата ще включва оборудван музикален кабинет с необходимия хардуер и софтуер за нуждите на незрящите деца, работа с обучени специалисти, които ще преподават уроци по пеене, китара, пиано, барабани, саксофон и много други инструменти.

RockSchool е големият победител в петото издание на ПРОМЯНАТА

Сред 134 кандидати в петото издание на „Промяната” RocкSchool бяха едни от избраните, а след 8 етапа селекция спечелиха състезанието и получиха 30 хил. лв. финансиране.

„Още преди „промяната” имахме незрящи ученици. Осъзнахме, че те могат да бъдат много витална част от това, което правим и музиката им помага. Решихме да разширим и да го направим като цялостна програма, да даваме повече стипендии. Така направихме и проекта, с който спечелихме „Промяната””, каза в ефира  на „Здравей, България” управителят на RocкSchool Боян Симеонов.

„Искаме да им покажем, че те могат и могат да го правят като всички останали, а ние можем да им помогнем”, обясни той.

С част от парите от „Промяната” е организирано обучение за преподавателите в RocкSchool, така че да бъдат по-ефективни в преподаването. Вече се оборудват и няколко кабинета във Варна и София. Над 20 деца със зрителен проблем ще могат да кандидатстват по новата стипендиантска програма. 

Как се е развил проектът след участието в "Промяната" вижте във видеото. 

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.