Темата коментира депутатът от БСП Красимир Янков

„БСП няма възможност да върне парите и това наистина е притеснително. Бюджетът, който сме гледали ние, като ръководство, беше с преходен остатък за 2018 година над 5,5 млн. лв. Има два вида избори в рамките на годината и управлението на финансовия ресурс е отговорност на Корнелия Нинова, нищо не се случва без неин подпис”. Това заяви в ефира на „Плюс-Минус. Коментарът след новините” депутатът от БСП Красимир Янков.

В сряда стана ясно, че само БСП е похарчила държавната субсидия и няма как да върне надвзетите пари сега. Според справката на Министерство на финансите БСП има да връща 4 299 690 лева заради това, че, както и останалите формации, е получавала не по 11 лв., а по 13 лв. 

Фалстарт на консултациите за субсидиите, БСП няма пари да върне надвзетото

„Това да имаме получени повече пари спрямо това, което се полага съобразно гласовете, които са за партията, също е отговорност на счетоводството и на тези, които знаят какви пари се получават”, каза още той.

Според него проблемът в настоящата ситуация се дължи на неправилно изразходване на финансов ресурс. „Сега ни предстои заседание на Националния съвет. Предстои да разберем как са изразходвани тези средства. Ще обсъдим случилото се и трябва да намерим решение, което да е и с възможност да бъдат подпомогнати хората по места, които ще правят местни избори”, посочи още той.

МФ изчисли колко надвзети субсидии ще връщат партиите

„Частни лица не могат да финансират БСП. Ние не сме партия, в която може да се очаква корпоративен интерес и финансиране. Това е свързано и с нашата позиция за партийните субсидии. Стратегически резерв има в хилядите членове на партията. Важно е сега всичко да бъде обсъдено и да се намери базисна подкрепа за предстоящите кампании”, категоричен бе Янков.

Относно оттеглената оставка на Корнелия Нинова той заяви: „Това е много тежък удар върху рейтинга на политик. Последователността в политиката е важна и хората трябва да знаят, че се отстояват позиции и че те не се променят. Когато се търси подкрепата на хората трябва да се търси последователност”.

„Сега обаче предстои да възстановим авторитета на БСП и да потърсим подкрепа за предстоящите избори. БСП има възможността да се представи добре на тях”, каза още Красимир Янков.

Целия разговор гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.