През 2018 година срещу нашата страна е имало 60 неприключили процедури

Намалява броят на новообразуваните наказателни процедури от Европейската комисия срещу България през миналата година. Това сочи годишният доклад за прилагането на европейското законодателство, цитиран от БТА.

Давид-Мария Сасоли е новият председател на Европейския парламент (ВИДЕО)

Миналата година срещу страната ни са били открити 18 нови процедури и това е най-малкият брой от 2014 г. насам. За сравнение през 2014 г. са били открити 41, през 2015 г. - 20, през 2016 г. - 27 и през 2017 г. - 26, показват данните.

Миналата година срещу нашата страна е имало 60 неприключили процедури, половината от които са били за бавно въвеждане на европейското право в националните закони.

Мария Габриел: Влиза в сила новият регламент за киберсигурността

От новооткритите най-много (по четири) са свързани с данъчното облагане и митниците, и с миграцията и вътрешните работи. По три процедури има в областите на вътрешния пазар, промишлеността, предприемачеството, на правосъдието и потребителите, на здравеопазването и безопасността на храните.

ЕС е разделен по въпроса за висшите постове

По две са процедурите в областите на превозите, далекосъобщенията, околната среда, финансовата стабилност и финансовите услуги.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.