Няма масови заминавания на туристи, обяви Харис Теохарис

„Гръцкият туризъм устоя", каза министърът на туризма на Гърция Харис Теохарис след двудневно посещение на Халкидики. По думите му след бурята няма масови заминавания на туристи.

В четвъртък Теохарис проведе срещи с представители на туристически организации и големи туроператори на Халкидики и посети ранените в болниците. Той заяви, че ще бъде стартирана специална кампания за изпращане на послание към чуждестранните пазари за устойчивостта на гръцкия туризъм и бързото му нормализиране. В тази връзка големите туроператори и чуждестранни медии са били уведомени за обстановката на Халкидики като привлекателна туристическа дестинация.

СЛЕД БЕДСТВИЕТО: Гърция възстановява щетите, очакват се нови бури през уикенда (ОБЗОР)

След срещите министърът на туризма на Гърция заключи, че съобщенията от чужбина са положителни и големите пазари реагират спокойно.

„Посланието е, че на Халкидики вече няма проблеми, а съществуващите са решени” каза Теохарис в интервю за радио "Praktorio fm" на гръцката информационна агенция ANA-MPA.

„След 24 часа виждаме, че хотелите, които са се сблъскали с проблеми и щети, паднали дървета и други подобни заради бурята са напълно възстановени и функционират нормално. Гръцкият туризъм е стабилен, стои на краката си и Халкидики е готов да посрещне тези, които ще дойдат, и разбира се, ще продължи да е гостоприемен към тези, които вече са тук”, заяви министърът на туризма.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.