Над 40 000 души подкрепиха предпочитаните от тях брандове в единствената потребителска класация у нас

Международната платформа за поръчки и доставки на храна foodpanda бе отличена с приза „Любима марка на България” в категория Електронна търговия. Над 40 000 души подкрепиха предпочитаните от тях брандове в единствената потребителска класация у нас, „Любимата марка на България”, която се проведе в три етапа.

Критерият, по който се излъчва всеки победител, е броят подадени гласове към съответната компания. Това, че foodpanda е „Любима марка на България”, е благодарение на факта, че е един от най-бързоразвиващите се брандове у нас, който за 5 години успя да спечели доверието на своите потребители. Международният опит на компанията допринесе за развитието на тази пазарна ниша в страната.

„С гордост можем да заявим, че през последните две години променихме не само сектора, но и подпомогнахме развитието на ресторантьорския бизнес, качеството на услугата – доставка, както и разкрихме потенциала на българския пазар в света на онлайн търговията”, съобщи изпълнителният директор на foodpanda, Ивайло Нецов.

На официалната церемония, компанията получи и второ отличие за „Бранд мениджър на годината” в категория Електронна търговия, което отиде при маркетинг екипа на foodpanda.

Преди официалното събитие по награждаването се проведе и конференцията „Brand talks“, на която специалисти в областта на рекламата, маркетинга и ПР разказаха своя опит и вдъхновяващи истории за това как трябва да се развива една марка успешно. Безценния си опит в това събитие споделиха изпълнителният директор на foodpanda, Ивайло Нецов, както и маркетинг мениджърът, Мария Христова. Те разказаха от първо лице за успешното ребрандиране на компанията, етапите за интегриране на глобалния бранд на местния пазар, както и много полезни практики от пътя, който измина брандът през последните години.

Пред foodpanda, новата „Любима марка на България“, има още много полета за развитие и предизвикателства, които да карат потребителите да огладняват и да очакват винаги нещо ново и вкусно!