Събитието се провежда за шеста поредна година

За шеста поред година БГ Радио посвети акустичен концерт на Ана-Мария Тонкова. Екипът на радиото заедно с много музиканти и приятели, показа своето уважение и благодарност към дългогодишния музикален директор и един от създателите на медията.

Сред специалните гости на събитието беше Тони Димитрова. Певицата, носител на наградата на БГ Радио "БГ вдъхновител 2015" на името на Ана-Мария Тонкова, посвети своите любими песни на Ани на живо в ефира.

Почина Ана Мария Тонкова

Един от най-емоционалните моменти в концерта беше неизпратеното писмо на Тони към Ани, чиито текст развълнува всички присъстващи гости, колегите от БГ Радио и близки роднини на Ани. С него певицата споделя на Ана Мария лични емоции, приятни спомени и спокойствието, че радиото продължава да дава криле на хубавата българска музика със същата жар и отдаденост както в неговия старт.

"Изключително добър, разбран, спокоен, добродушен и всеопрощаващ човек. Тя беше не само слънчев, но и човек за обичане. Това е един друг вид концерт, с друго усещане, като към скъп човек, който не знаеш дали ще те чуе", каза певицата Тони Димитрова.

"В близост до студиото ни седи една голяма нейна снимка, както и на компютъра в студиото ни. Ние всеки ден сме си с нея", каза още водещата в БГ Радио Богдана Трифонова.

Повече подробности, снимки и видео от концерта на БГ Радио, могат да се намерят на www.bgradio.bg. Всички пропуснали да чуят „Песен за Ани“ 6, могат да гледат запис от концерта в официалния Youtube канал на БГ Радио.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.