Средствата са за реконструкция на музеи и академични сгради

Правителството отпусна допълнителни 5 млн. лв. по бюджета на МОН за БАН, съобщи в началото на правителственото заседание премиерът Бойко Борисов.

В заседанието участва и председателят на Академията акад. Юлиян Ревалски. Допълнителните средства са отпуснати след разговор с академик Ревалски, образователния министър Красимир Вълчев и министъра на финансите Владислав Горанов. Парите ще отидат за неотложни ремонти на сгради на БАН и музеи. Ревалски уточни, че става въпрос за сгради на БАН на ул. "Московска".

Борисов възхитен от хакера: Уникален е, имаме истински вълшебници

Пред министрите Ревалски изказа специална благодарност за отпуснатите пари от името на академиците. "Това е много важен жест в годините, в които честваме 150 г.от създаването на академията. Това е признание за науката и отношение към развитието на научните изследвания". 

"Образованието ни става все по-добро, особено в сферата на ИТ технологиите. Имаме истински вълшебници", възкликна премиерът веднага след благодарностите на Ревалски и така направи преход към темата за хакера, хакнал данните на НАП.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни.  За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.