Премиерът и управляващият директор Шаолин Янг откриха логистичен център

Световната банка да подпомогне финансирането на транспортния коридор София-Скопие-Тирана и да поеме надзора. Това е подканил премиерът Бойко Борисов госта си - управляващия директор и административен директор на Групата на Световната банка Шаолин Янг на срещата им днес по-рано сутринта."Сега говорихме с шефа на Световната банка за коридора София-Скопие-Тирана, да бъде гарантирано финансирането", обяви Борисов на срещата пред българските посланици и обясни, че финансовата институция е готова да се ангажира и с надзора по финансирането.

"Сега ни предстои един от най-важните коридори - много й отива на Световната банка не само финансирането, а и наблюдението на този процес, той е геостратически", каза за проекта премиерът, вече на откриването на Логистичния център на банката за споделени услуги, в който ще работят над 300 квалифицирани специалисти. Това е и поводът за визитата на Шаолин Янг.

България и Групата на Световната банка имат устойчивото и дългогодишно партньорство, което днес продължаваме да развиваме, увери Борисов госта си на срещата по-рано сутринта в Министерския съвет. 

Министър-председателят Борисов отбеляза предимствата, които открояват страната ни и я превръщат в привлекателна дестинация за институции от ранга на Световната банка - стратегическото местоположение, стабилната политическа и икономическа среда, наличието на висококвалифицирана работна ръка, много добрата инфраструктура. 

Премиерът Борисов изрази увереност, че установяването на Центъра за споделени услуги у нас ще има положително влияние за българската икономика. По думите му това ще надгради потенциала в сектори с висока добавена стойност и ще осигури работни места за високотехнологични специалисти, информира пресслужбата на МС.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни.  За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.