Спор за половин милион лева може да е причината за погрома в известен столичен бар

Спор за половин милион лева може да е причината за погрома в известно столично заведение преди два дни. Това каза за NOVA шефът на ГД "Националната полиция" главен комисар Христо Терзийски. 

От шестимата нападатели към настоящия момент са установени 4 лица. В процес на установяване е и пети човек. Задържаните са двама, съобщи още гл. ком. Терзийски.

Столичната дирекция на вътрешните работи обяви за издирване двама мъже, съпричастни към извършеното престъпление. По информация на NOVA Веско Стоянов и Петър Паунов се укриват в провинцията. Още днес петото лице ще бъде обявено за издирване и ще продължи работата по установяване на шестия участник. 

Арести и разпити след погрома в столичен бар (ВИДЕО)

Терзийски представи и общия профил на извършителите на погрома. „Петимата, които до този момент са заподозрени, са млади мъже на възраст между 23-35 години. Само едно от тези лица не е криминално проявено. Всички са с различни деяния – унищожаване и повреждане на имущество, грабеж, кражба и хулиганство”, обясни той.

Двамата задържани отказват да дават показания. 

Съдружникът на Лазаров - Красен Кръстев е разпитан  и е освободен, но разследващите продължават да събират данни и информация за евентуална съпричастност към престъплението.

Пред разследващите, мъжът е признал, че не успяват да разделят бизнеса си със Емануил Лазаров и, че имат неизяснени финансови отношения, но е отрекъл да е поръчал нападението. „В разговори собственикът на заведението е запознал полицията с бизнеса му. В строителния си бизнес е имал финансови отношения за около  500 хил. лв. по повод строителство на различни обекти. Има и други отношения на базата на стопанисване на търговски обекти, които се отдават под наем. Изследваме тези взаимоотношения, за да намерим мотива за деянието”, каза той.

Преди да потрошат заведението му, собственикът не е получавал заплахи, обясниха от полицията. Заподозреният в поръчителство обаче - Красен Кръстев е пускал жалба. „Единствената информация, която имаме е от седмицата преди погрома, когато е подаден сигнал отново за неправомерни действия, извършвани в един от обектите на компания, която се стопанисва в съдружие от Лазаров и Кръстев", добави директорът на ГД "Националната полиция".  

От показанията на шестте лица  ще станат ясни и мотивите за погрома, беше категоричен главен комисар Терзийски.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.