Катастрофата стана причина за километрични опашки

Отново тежка верижна катастрофа по Южното Черноморие. Микробус по линията Царево-Бургас с 12 пътници, се удря в два автомобила. Вероятната причина е несъобразена скорост и неспазване на дистанцията.

В натоварения трафик от Созопол към Бургас, водач на автомобил рязко набива спирачки и отбива в банкета, заради повреда.

Три жени в болница след тежък сблъсък на пътя Русе - Бяла (СНИМКИ)

„Току-що бях спряла. Инцидентът стана за секунди. През това време с висока скорост идваше автомобилът след мен. Видях как колата ме удря и се хванах за волана”, обясни Кристина Кръстева.

Не успяла дори да слезе, за да сложи триъгълник, когато в нея се удря друга кола  „Намалих скоростта, не бях сигурен дали колата се движи или просто кара бавно. Набих спирачки. Имаше голяма дистанция, поне 10-15 метра”, каза водачът на втората кола Росен.

Микробус помете велосипедистка в Пазарджик

В двете коли се блъска и микробус, който се движи по редовната линия Бургас-Царево. Водачът обяснява, че видял удара между двата автомобила пред себе си и е направил опит да ги заобиколи. 

При удара спяща жена на първия ред в микробуса изхвърчала със седалката, която се откъснала от болтовете „Ударих ръката и крака си. Затворих очи, когато автобусът се удари в двете катастрофирали коли, тъй като беше много неочаквано”, добави пътничката Наталия.

Камион блъсна 2-годишно дете в Пловдив

Сериозно ранени при инцидента няма. Поредната катастрофа обаче стана причина за километрични опашки по пътя Созопол-Бургас.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.