Те са избрани на заседание на Изпълнителната комисия на партията

С нови кандидати ГЕРБ ще атакува кметските места в Русе, Пловдив и Хасково. Ръководстото на ГЕРБ одобри Здравко Димитров за кандидат в Пловдив, Диана Иванова - в Русе. В Хасково управляващите издигат кандидатурата на Станислав Дечев.

ГЕРБ вади от кметската надпревара в Русе, Пловдив и Хасково досегашните си кметове. На тяхно място Изпълнителната комисия на партията е одобрила двама областни управители и един директор на Професионална гимназия.

Фандъкова: Ако се кандидатирам за кмет, ще изляза с нов екип (ВИДЕО)

Здравко Димитров е човекът, който заменя Иван Тотев в битката за местната власт в Пловдив. Към момента бившият баскетболист е областен управител на града. За номинацията си научава от премиера.

Запитан какво му е казал Бойко Борисов и защо именно той е неговият избор, Димитров отговори: „Ние сме работили отдавна заедно, имаме си доверие, но това, освен доверие, е и голяма отговорност. Пловдив е хубав, важен град е, в общи линии - това е. Аз излизам и печеля изборите. За това съм сигурен и съм спокоен”.

Джамбазки: Съмнявам се да излезем с общи кандидатури за кметове с "Атака"

Още един областен управител, този на Хасково - Станислав Дечев, измества досегашния кмет Добри Беливанов, от когото през 2017 година местната организация на ГЕРБ свали доверието си, заради провалено управление. Така към днешна дата ГЕРБ – Хасково дават най-много номинации за Станислав Дечев. „Аз се чувствам уверен в себе си, но все пак се чувствам и малко несигурен, тъй като проблемите на един град не са като проблемите при областните управители и самите задачи на областните управители. Самата работа там е малко по-различна, но считам, че бих се справил”, коментира Дечев.

Досегашният кмет на Русе Пламен Стоилов също губи доверието на партията. След напрежението в местната организация ГЕРБ - Русе издигат за кандидат-кмет директора на Професионалната гимназия по облекло в града Диана Иванова.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.